28 Ekim 2010

Seni Uzaktan Sevmek

Tribüne uzak, taşralı bir Fenerbahçelinin, winamp listesinin ilk sırasındadır bu şarkı. Benim de öyle: "Seni uzaktan sevmek, aşkların en güzeli"...

İster tribünden olsun, ister olmasın her futbol kulübü taraftarının öyle ya da böyle içinde yaşattığı ortak bir duygu var: Taraf olma. Hem ne demiş ünlü bir düşünür: "Taraf olmayan bertaraf olur" ;)

Bu duygu en çok, sportif başarıın geciktiği dönemlerde veya beklentinin altında elde edilen başarılarda yitiriyor anlamını. Övgünün yerini sövgü alıyor; eli kalem tutanımız gazete köşelerinde, diğerlerimiz kahvehane köşelerinde verip veriştiriyoruz takım yöneticilerine, teknik heyete veya önümüze gelen bir kaç futbolcuya. Taraf olma duygusu, kazanamama duygusuna mağlup oluyor böyle anlarda. Başka tarafa gitmesek/gidemesek de, bulunduğumuz tarafın ıssız bir köşesine atıyoruz kendimizi. Başarıyı sahiplenebildiğimiz kadar, başarısızlığı sahiplenemiyoruz.

Fenerbahçe tribünlerinin belki on yıla yakın süredir sahiplendiği ve kötü zamanlarda taraf olmaktan çıkmayı frenleyen/en aza indiren bir geleneği oluşuyor. "Hep destek, Tam destek". Böyle zamanlarda meydana çıkan inzivaya çekilme duygusuna gem vurmanın sloganlaşmış hali bu... Yürekten söylendiğinde bir tribün sloganından çok daha fazlası. Bu yıl, kim bilir belki de en çok ihtiyacımız olacak slogan..

Hiç yorum yok: