02 Nisan 2009

İkiz Dediğin

Jim Lewis ve Jim Springer doğumda birbirinden ayrılıp iki farklı aile tarafından evlatlık edinilen ikizler. Birbirlerine benzer olmaları tek yumurta ikizleri olmalarından kaynaklanıyor şüphesiz. İki ailenin birbirlerinden habersiz bir şekilde ikizlere aynı adı vermelerini de tesadüf olarak geçiştirebiliriz belki. Eğer öyle ise bu sadece bir başlangıç.
Birbirinden ayrı yaşayan her iki Jim de aynı mesleki eğitimi almak için çalışmışlar ve her ikisin de teknik resim ve marangozluk işlerine yatkınlıkları varmış. Belki yeteneklerin ve ilgilerin doğuştan gelen ortak özellikleri olduğunu söyeleyebiliriz burada. Fakat her ikisinin de birer "Linda" ile evlenmelerine ne demeli?

Hadi bu da tesadüf olsun. Lindaları her iki Jim'e de birer erkek evlat verir. İsimleri ne dersiniz? birininki James Alan, diğerininki James Allan. Ohannesburg denilecek kısımlar geliyor şimdi. Her iki Jim'i de hakim amcalar şiddetli geçimsizlik sebebiyle tek celse de boşayıvermiş. Bizim Jim'ler hayatlarının ikinci baharını başka hatunlarla geçirmeye karar vermişler. Yeni hatunların isimleri mi?:
"Betty" :)

Bitecek gibi değil ikizlerimizin hikayesi. Aynı sigara ve birayı içmek, aynı alışkanlıklara (tırnak yeme vs) sahip olmak gibi daha bir çok ortak yanları var.

Bir bonusla bu şaşırtıcı hikayenin sonuna doğru ilerleyelim. Bizim Jimlerden her ikisinin de "Toy" ismini verdikleri köpekleri olmuş. Ve kader birbirinden bihaber yaşayan bu iki Jim'in yolunu 1979'da 39 yıllık ayrılığın ardından birleştirivermiş. Unutmadan; Jimlerin ölümü de aynı hastalıktan olmuş..

(kaynak: http://www.oddee.com/item_96625.aspx)

Hiç yorum yok: