15 Nisan 2009

Tuzluk & Biberlik


Klavyeyle bütünleşenler:
Burdan yakın..

10 Nisan 2009

SÜREKLİ BÜYÜYOR EFENDİM DURDURAMIYORUZ

Brezilya 180 küsur milyon nüfusa sahip. Rusya 140 milyon civarında. Japonya 130 milyon çekik gözlü çalışkan vatandaşa sahip. "70 milyon bizi izliyor" cümlesi Türkiye'nin nüfusunun nerelerde olduğunu üç aşağı beş yukarı gösteriyor.

Facebook, geçtiğimiz günlerde 200,000. üyesinin teşrifiyle dünyadaki bir çok ülkenin nüfusunu solladı.

Bizde bütçeden daha çok pay sahibi almak için mezar taşlarını nüfusa geçirip nüfusu olduğundan fazla gösterme adeti facebook'ta geçerli mi iblmiyorum ama 200,000 iyi sayı. Ama "amele kaynıyor" o ayrı... ;)

08 Nisan 2009

İNGİLİZLER'İN ROMA SEFERİ

"Romayı yakmaya gidecekken gidiş biletini yakmak" mı?

4 Takımıyla Roma' da yapılacak olan Şampiyonlar Ligi Finaline sefere çıkan İngilizler'in 2 takımı Salı maçlarında tökezledi. ManU evinde Portoyla 2-2, Arsenal ise Villareal ile deplasmanda 1-1 berabere kaldı.

Soru şu: Yarın karşı karşıya gelecek olan iki İngiliz takımından biri (Liverpool vs Chelsea) rövanş maçları sonunda yarı finale uzanacak ama Roma seferinde yalnız mı kalacak yoksa birileriyle birlikte mi gidecek?

Yarın Şampiyonlar Ligi saatinde Liverppol Chelsea kapışması zevkli geçecek gibime geliyor.

YARDIMLAR BOŞA GİTTİ


07 Nisan 2009

OBAMA TIRSTI

Çankaya'daki resmi törenler esnasında boş bulunan Obama Efendi, atılan top sesiyle tırstı. Bizim meşhur "tutmasaydım düşüyodun" hareketini de bi göstermek lazım aslında kendisine gitmeden. Fena olmaz.

05 Nisan 2009

İNTERNET HAFTASI: 6-21 NİSAN 2009


Yarın 6 Nisan 2009.

Yurtta İnternet Haftası başlıyor. Türkiye'de internet 16 yaşında(ymış). Çevirmeli bağlantının bağlanma sesi hala kulağımızdan gitmedi gerçi. Süperonline, ixir reklamları gözümün önünde. 250.000.000 (eskiden buralar dutluktu) internet faturası ödemiştim bir seferinde hiç unutmuyorum. Biz çevirmeli kazıklanırken Viyana'da ikamet eden gurbetçi bi arkadaş internetini hiç kapatmıyordu ve çok düşük bir miktar ödediğini söylüyordu o vakit. Meğer ADSL benzeri bi teknoloji o zamanlar da varmış ama bizim haberimiz yokmuş.

Geç ve güç tanıştı Türk İnsanı internetle ve hala da Türk Telekom Amcanın gazabına uğramakta. Youtube yasaklı ve fakat başbakan "ben giriyorum" diyebiliyor. Yine de Allah E-devletimize, e-milletimize zeval vermesin, interneti başımızdan eksik etmesin.

İnternetiniz ve haftanız kutlu olsun...

BİRAYA DAİR


Osmanlı'dan Cumhuriyet'e Biraya Dair Objeler, Belgeler, Fotoğraflar Sergisi
www.birayadair.com

YEREL SEÇİMLER MEYDAN SAVAŞI

Seçim sonuçları resmileşti. İtirazlardan pek bir şey çıkmadı. Bir çok belediye başkanı mazbatalarını alıp koltuğuna oturdular bile. 2009 Yerel Seçimleri bir çok yönüyle uzun süre hafızalardan silinmeyeceğe benziyor.

Bu seçimi unutulmayacak kılan bir diğer özelliği ise seçim cinayetlerinde ölenlerin sayısının 17 (onyedi) gibi ürkütücü boyutta olması. Üzerinde konuşmak, sebebplerini irdelemek, diğer seçimlerde olmaması için gerekli tedbirleri şimdiden almak için sayının kaç olması gerekiyor acaba diye sormadan edemiyorum. Seçimler medya için Erdoğan ile Baykal, Kılıçdaroğlu ile Topbaş, Karayalçın ile Gökçek arasındaki düellodan ibaret olduğu için, bu cinayetler sıradan haberden öteye gitmedi. Seçmenin iktidara sarı kart gösterdiği şeklinde yorumlanan bu seçimlerde, yapılması gereken bir diğer yorum da "adalet seçimleri kana bulayanlara kırmızı kart gösterdi" şeklinde olmalıydı.

02 Nisan 2009

Dersimiz Coğrafya


Zafer Temoçin / Cumhuriyet
1 Nisan 2009

İkiz Dediğin

Jim Lewis ve Jim Springer doğumda birbirinden ayrılıp iki farklı aile tarafından evlatlık edinilen ikizler. Birbirlerine benzer olmaları tek yumurta ikizleri olmalarından kaynaklanıyor şüphesiz. İki ailenin birbirlerinden habersiz bir şekilde ikizlere aynı adı vermelerini de tesadüf olarak geçiştirebiliriz belki. Eğer öyle ise bu sadece bir başlangıç.
Birbirinden ayrı yaşayan her iki Jim de aynı mesleki eğitimi almak için çalışmışlar ve her ikisin de teknik resim ve marangozluk işlerine yatkınlıkları varmış. Belki yeteneklerin ve ilgilerin doğuştan gelen ortak özellikleri olduğunu söyeleyebiliriz burada. Fakat her ikisinin de birer "Linda" ile evlenmelerine ne demeli?

Hadi bu da tesadüf olsun. Lindaları her iki Jim'e de birer erkek evlat verir. İsimleri ne dersiniz? birininki James Alan, diğerininki James Allan. Ohannesburg denilecek kısımlar geliyor şimdi. Her iki Jim'i de hakim amcalar şiddetli geçimsizlik sebebiyle tek celse de boşayıvermiş. Bizim Jim'ler hayatlarının ikinci baharını başka hatunlarla geçirmeye karar vermişler. Yeni hatunların isimleri mi?:
"Betty" :)

Bitecek gibi değil ikizlerimizin hikayesi. Aynı sigara ve birayı içmek, aynı alışkanlıklara (tırnak yeme vs) sahip olmak gibi daha bir çok ortak yanları var.

Bir bonusla bu şaşırtıcı hikayenin sonuna doğru ilerleyelim. Bizim Jimlerden her ikisinin de "Toy" ismini verdikleri köpekleri olmuş. Ve kader birbirinden bihaber yaşayan bu iki Jim'in yolunu 1979'da 39 yıllık ayrılığın ardından birleştirivermiş. Unutmadan; Jimlerin ölümü de aynı hastalıktan olmuş..

(kaynak: http://www.oddee.com/item_96625.aspx)